Vandaag start onze nieuwe collega Laurentien Korteweg. Zij stelt zich graag even voor:

“Mijn naam is Laurentien Korteweg, 28 jaar en vanaf 1 oktober ben ik werkzaam bij Foqus Advies als adviseur. De afgelopen jaren heb ik zowel in recruitment als HR gewerkt in de ouderenzorg.”

Naast hard werken hecht ik veel waarde aan tijd door brengen met vrienden en familie. Ik woon samen met mijn vriend Maurits in Amsterdam. Ik haal veel voldoening uit gezellige restaurantjes ontdekken en weekendjes weg met vriendinnen. Daarnaast ben ik regelmatig te vinden in spinning- en bokslesjes.

Waar mijn passie voor de zorg begon

Twintig jaar geleden is mijn passie voor de zorg ontstaan. Op mijn verjaardag tussen Kerst en Oud en Nieuw kwam mijn opa Pim altijd een taartje eten. Dat was op hoge uitzondering want mijn opa had diabetes. Hij moest hierdoor altijd op zijn voeding letten en ik zag het dan ook als bijzonder dat hij een taartje mee at. Alleen die keer was dat ene taartje net te veel waardoor hij niet lekker werd en flauwviel. Dit heeft veel indruk op mij gemaakt. Toen wist ik het, ouderen en zorg daar ga ik iets mee doen als ik later groot ben!

Na mijn studie Maatschappelijk Werk en Dienstverlening was mijn eerste baan in de recruitment. Vervolgens had ik de functie woonadviseur voor senioren en tot slot heb ik als HR-coördinator gewerkt voor een thuiszorg organisatie.

Iedere werknemer is uniek een heeft zijn eigen manier van werken

In mijn functie als HR-coördinator heb ik gezien dat begeleiding en coaching voor de zorgmedewerkers belangrijk is. Ik heb gezien dat iedere werknemer uniek is en daarin zijn eigen manier van werken heeft. Bijzonder om de passie van hen te zien en het werk dat zij verrichten!

Ik heb mij vooral beziggehouden met HR-processen in kaart te brengen en deze uit te rollen in de organisatie. Hierin vond ik mijn sterke kwaliteiten: aandacht, luisteren en communiceren. Met humor en oprechte aandacht heb ik een mooi resultaat neergezet waarmee de organisatie verder kan.

In deze tijd heb ik geleerd om keuzes te maken, met tegenslagen om te gaan, contacten te leggen met verschillende mensen, te relativeren en minder snel te oordelen.

Nu is het tijd om aan een nieuwe stap te beginnen bij Foqus Advies. Ik heb er zin in om alle opgedane inzichten en vaardigheden toe te kunnen passen in mijn werk. Ik verheug mij erop om van mijn collega’s te leren en ervaring op te kunnen doen. Een mooie nieuwe uitdaging waarin ik mijn passie voor de zorg een nieuwe wending kan geven.”

Nieuwsgierig naar onze nieuwe collega Laurentien Korteweg?

Laurentien Korteweg maakt graag tijd voor een kopje koffie. Mail haar op Laurentien@foqus-advies.nl voor een afspraak.

Laurentien Korteweg op Linkedin