Ga naar de inhoud

Adviseur Bertine Roorda

“Vanaf juni 2023 werk ik, Bertine Roorda – de Gans, als adviseur bij Foqus Advies. Met veel plezier en een open blik mag ik deel uitmaken van dit warme, betrokken, gedreven en ambitieuze team van adviseurs.

Samen met mijn man en drie kinderen woon ik in Nijkerk. Ik houd van koken en lekker eten, drink graag een wijntje bij de open haard en laad helemaal op als ik lopend of fietsend buiten in de natuur ben. Voor mijn komst bij Foqus Advies heb ik een aantal jaren gewerkt bij Ziekenhuis de Gelderse Vallei. De eerste zes jaar als verpleegkundige, daarna in verschillende rollen binnen de stafdiensten o.a. in de rol van projectleider en beleidsadviseur. Na 12,5 jaar uitéénlopende ervaringen in diverse rollen, was ik toe aan een rol met meer FOCUS als perspectief voor mijn verdere ontwikkeling. En daar kwam Foqus Advies op mijn pad!

Strategische blik en creativiteit

Als verpleegkundige was ik altijd opzoek naar het hogere doel, het grotere geheel. Ik verdiepte mij in de visie van de organisatie en wilde graag op de hoogte zijn van beleidslijnen, zodat ik deze kon meenemen in mijn rol als verpleegkundige in de directe patiëntenzorg. In mijn rol als projectleider van diverse projecten op het gebied van digitale zorg en innovatie, kwam mijn strategische blik en creativiteit tot bloei. Het creëren van win-win situaties om veranderbereidheid te bewerkstelligen werd voor mij een sport. Als beleidsadviseur richtte ik mij op strategische onderwerpen die in een later stadium onderdeel werden van de organisatievisie en -strategie. Onderwerpen waar ik mij recent mee bezig gehouden heb zijn; visie electieve zorg, verpleegkundig beleid en waarde gedreven zorg. Ik weet hierin goed de vertaalslag te maken van abstracte begrippen naar concrete plannen en processen.

Passie voor veranderende zorg

Vanuit het ziekenhuisperspectief heb ik de afgelopen jaren ervaren dat de focus ligt op: ‘hoe kunnen we zorg voorkomen?’ en ‘hoe kan de benodigde zorg dichtbij de woon- en leefomgeving van de patiënt/cliënt gegeven worden?’. Er wordt al flink ingezet op het anders organiseren van zorg. Daarbij wordt veel aandacht besteed aan inhoudelijke zorgprocessen en borging in de bedrijfsvoering. Er wordt echter nog onvoldoende stilgestaan bij de impact van een verandering op de benodigde mindset en skills van de zorgprofessionals. Dit veroorzaakt frustratie bij professionals en het gewenste resultaat wordt onvoldoende behaald. De impact van de veranderende zorg op de zorgverleners en medewerkers, daar gaat mijn hart sneller van kloppen!”

Kennismaken met Bertine?

Heb jij een vraagstuk waar Bertine jouw zorginstelling bij kan helpen? Ze is per direct beschikbaar voor een opdracht en gaat graag met jou in gesprek over de impact van veranderende zorg op zorgverleners en medewerkers. Bertine is bereikbaar via mail bertine@foqus-advies.nl of per telefoon 06 – 45 032 004.

Zakelijk profiel op Linkedin