Ga naar de inhoud

Adviseur Laurentien Korteweg

“Mijn naam is Laurentien Korteweg en ik werk sinds oktober 2021 bij Foqus Advies als adviseur. De afgelopen jaren heb ik zowel in recruitment als hr gewerkt binnen de ouderenzorg.”

Naast hard werken hecht ik veel waarde aan tijd door brengen met vrienden en familie. Ik woon in Amsterdam waar ik graag gezellige restaurantjes ontdek. Verder geniet ik van weekendjes weg met vriendinnen en ben ik regelmatig te vinden in spinning- en bokslessen.

Waar mijn passie voor de zorg begon

Twintig jaar geleden is mijn passie voor de zorg ontstaan. Op mijn verjaardag tussen Kerst en Oud & Nieuw kwam mijn opa Pim altijd een taartje eten. Dat was een grote uitzondering want mijn opa had diabetes. Hij moest hierdoor altijd op zijn voeding letten en het was voor mij heel bijzonder dat hij een taartje mee at. Alleen die keer was dat ene taartje net te veel waardoor hij niet lekker werd en flauwviel. Dit heeft veel indruk op mij gemaakt. Toen wist ik het, ouderen en zorg daar ga ik iets mee doen als ik later groot ben!

Na mijn bachelor Maatschappelijk Werk en Dienstverlening was mijn eerste baan in de recruitment. Vervolgens had ik de functie woonadviseur voor senioren en tot slot heb ik als hr-coördinator gewerkt voor een thuiszorg organisatie.

Iedere werknemer is uniek een heeft zijn eigen manier van werken

In mijn functie als hr-coördinator heb ik ervaren dat begeleiding en coaching voor de zorgmedewerkers belangrijk is. Iedere werknemer is uniek en heeft daarin zijn eigen manier van werken. Bijzonder om hun passie te zien en het werk dat zij verrichten!

Ik heb mij vooral beziggehouden met het in kaart brengen van hr-processen en deze uitrollen in de organisatie. Hierin vond ik mijn sterke kwaliteiten: aandacht, luisteren en communiceren. Met humor en oprechte aandacht heb ik een mooi resultaat neergezet waarmee de organisatie verder kan.

In deze tijd heb ik geleerd om keuzes te maken, met tegenslagen om te gaan, contacten te leggen met verschillende mensen, te relativeren en minder snel te oordelen. Binnen Foqus pas ik mijn opgedane inzichten en vaardigheden toe in tijdelijke opdrachten zodat ik bij klanten het verschil kan maken. Ik maak graag tijd voor een kop koffie en ben bereikbaar via: Laurentien@foqus-advies.nl of telefonisch op: 06 43287647.”

Laurentien Korteweg op Linkedin