Ga naar de inhoud

Communicatie & officemanager Tamara Verweij

“Ik ben sinds november ’21 in dienst bij Foqus Advies en houd mij bezig met alle communicatie en daarnaast het officemanagement. Verdere professionalisering van onze organisatie is iets waar ik met plezier aan werk en waar ik veel ervaring mee heb. Onze adviseurs zitten het grootste deel van de week bij hun klant en één dag in de week is onze Foqus-dag: dan werken we samen. Zorgen dat we onderling die verbinding ook voelen, daar lever ik graag een bijdrage aan. Ik kan me dus helemaal vinden in onze missie De zorg voor elkaar.

Verbinding is een rode draad in mijn leven, ik vind het fijn om iets voor een ander te betekenen en breng graag mensen met elkaar in contact als ik denk dat zij daar iets aan hebben. Mijn baan bij Foqus komt – niet toevallig – rechtstreeks uit mijn netwerk: via een berichtje dat ik plaatste op LinkedIn kwam ik in het netwerk van Foqus. Het contact was snel gelegd en nog geen twee weken later ging ik aan de slag!

Ook ik deel de passie voor maatschappelijke organisaties

Vanuit mijn jeugd heb ik op meerdere vlakken kennisgemaakt met maatschappelijke instellingen, onder andere doordat ik opgroeide in een samengesteld gezin met een stiefbroertje dat eerst ambulante hulp kreeg en daarna in een zorginstelling ging wonen. Al heel jong wist ik “ik ga daar iets in betekenen voor ándere kinderen als ik ouder ben”. Mijn liefde voor communicatie kwam gedurende mijn jeugd vooral tot uiting in creatieve opdrachten voor school, dramatische verhalen in mijn dagboek en een hoop fantasie. Ik denk nog steeds dat ik op een dag een (kinder)boek zal schrijven maar die ambitie staat op een laag pitje.


Van hulpverlening naar dienstverlening

De keuze voor de studie Sociaal Pedagogische Hulpverlening was gezien mijn jeugd geen verrassing, maar met mijn bachelor op zak voelde ik me als net 21-jarige toch nog wat te jong voor een functie als hulpverlener. De kinderopvangorganisatie waar ik als student werkte bood me een mooie kans om mee te bouwen aan een nieuwe vestiging in combinatie met een rol op kantoor en die uitdaging ging ik aan. Het werken op kantoor beviel me heel goed en zo verschoof het accent van hulpverlening naar dienstverlening. Ik ben daarna jaren werkzaam geweest in het bedrijfsleven en de zorg. Van mijn studie heb ik geen seconde spijt, want ik heb er ontzettend veel van geleerd. Zoals observeren, zonder oordeel kijken, de vraag achter de vraag stellen: dingen waar ik dagelijks iets aan heb.

De wereld ontdekken met een Interrailpas

De functie bij Foqus en de vrijheid in mijn rol kan ik goed combineren met mijn gezinsleven. In mijn vrije tijd vind ik het heerlijk om met z’n vieren avontuurlijke reizen te maken: we kopen Interrailpassen, de route wordt uitgestippeld en de trein brengt ons door heel Europa. Speciale herinneringen bewaar ik ook aan een reis met mijn man door Syrië en Turkije (voordat we kinderen hadden), aan de lieve mensen in Syrië en de mooie plekken die we bezochten denk ik nog vaak terug. Als gezin doen we eigenlijk alles op de fiets of met het openbaar vervoer, sinds vijf jaar hebben we (bewust) geen auto meer. Naast reizen heb ik een grote liefde voor lekker eten. Je kunt me vaak vinden in een leuk restaurant met vrienden of familie. En als ik toch eens op de bank ga zitten, lees ik graag en veel.”

Zelf kennis maken met Tamara?

Ze staat je graag te woord, je kunt haar bereiken via: 06-23294745 of mailen tamara@foqus-advies.nl voor een afspraak.

Zakelijk profiel op Linkedin