Ga naar de inhoud

Directeur & eigenaar: Ferdinand Vroon

Zorgen dat iedereen de zorg krijgt die hij of zij nodig heeft, dat is mijn missie. Dit doe ik vanuit Foqus Advies door de zorgsector te helpen om bedrijfsvoering slimmer in te richten. Wat we doen is recruitment en cliëntenwerving opzetten. En ervoor zorgen dat mensen door goede onboarding de organisatie leren kennen en langdurig verbonden blijven aan de zorg. 

Met een verstandelijk gehandicapt broertje heb ik de zorg al sinds mijn kindertijd leren kennen. Ziekenhuis in en ziekenhuis uit. Later, toen ik twaalf was en mijn broertje tien, ging hij het huis uit en leerde ik hoe het is om de ‘verwant’ te zijn van iemand in een zorginstelling. Ondertussen, bijna twintig jaar later, is ook mijn vader in een ouderenzorginstelling gaan wonen omdat thuiswonen niet langer mogelijk was, hij heeft vasculaire dementie. 

Iedereen wil voorin zitten

We vinden allemaal iets van de zorg. De media, wij, ofwel ‘de burger’, en de politiek. Het systeem moet beter, het moet efficiënter, er moeten minder mensen doodgaan en het moet vooral goedkoper. We vinden wel dat er meer geld naartoe moet, als het vooral maar niet ons belastinggeld is. Los van wat we vinden, weten we vooral dat het anders moet. Het hoe laten we graag aan anderen over. Vaak weten mensen ‘ook niet precies hoe, maar hoe het nu is, werkt het niet’. Een mooi voorbeeld hiervan is de vaccinatiestrategie in de strijd tegen Corona. Een bekende Belgische viroloog sprak over de mop van de bus die 3 meter lang en 12 meter breed is. Waarom? Omdat iedereen voorin wil zitten.  

Ik wil de zorg sterker maken

Dingen beter maken is ook wat mij drijft. Mijn zwager zei ooit dat ik de grootste ‘maximizer’ ben die hij kent. Ik wil dingen altijd het liefst zo efficiënt mogelijk doen. Daarnaast help ik graag mensen door ze dingen te leren waar ik iets vanaf weet. Dit samen maakt ook dat ik ooit met Foqus Advies ben begonnen. Al heel snel wist ik dat ik de zorg sterker wilde maken. Processen stroomlijnen en efficiënter maken met als doel: zorgen dat iedereen de zorg krijgt die hij of zij nodig heeft. Of dat nou de nieuwe heup van mevrouw de vries is of het begeleid wonen van Pieter, dat is me om het even. Zolang we ons maar samen richten op een betere zorg. Hoe? Dat weet ik ook niet altijd. Maar als je me een kans geeft om je te helpen, dan denk ik dat we samen een heel eind komen. 

Maak kennis met Ferdinand Vroon

Ferdinand VroonBenieuwd wat Foqus Advies voor jouw organisatie kan betekenen? Ferdinand Vroon vertelt er graag meer over. Neem contact met hem op via 06 18957320 of ferdinand@foqus-advies.nl. Lees hier meer over onze diensten.