Ga naar de inhoud

Het Recruitment Canvas voor de zorg

๐Ž๐ฉ๐ญ๐ข๐ฆ๐š๐ฅ๐ข๐ฌ๐ž๐ซ๐ž๐ง ๐ฏ๐š๐ง ๐ก๐ž๐ญ ๐ซ๐ž๐œ๐ซ๐ฎ๐ข๐ญ๐ฆ๐ž๐ง๐ญ๐ฉ๐ซ๐จ๐œ๐ž๐ฌ ๐จ๐Ÿ ๐ฃ๐ž ๐ซ๐ž๐œ๐ซ๐ฎ๐ข๐ญ๐ฆ๐ž๐ง๐ญ๐š๐Ÿ๐๐ž๐ฅ๐ข๐ง๐ ?
Voor je het weet worden er vanuit persoonlijke wensenlijstjes allerlei losse projecten opgestart. Of er wordt een extern bureau ingehuurd die vanuit kennis en ervaring onafhankelijk advies geeft. Een verfrissende blik van buiten is vaak heel waardevol. Maar hoe zit het dan met het interne draagvlak voor deze adviezen en de projecten die eruit voortvloeien? 

De aanpak van Foqus Advies

Bij Foqus Advies maken we al enige tijd gebruik van een zelf ontwikkelde methodiek voor het analyseren en optimaliseren van een recruitmentafdeling: Het vijf-componentenmodel. Met behulp van vijf bouwstenen brengen we de huidige situatie in kaart en geven gericht advies voor optimalisatie. Dit geeft structuur en helpt bij het stellen van prioriteiten.

Wat je ook gaat doen, waar je ook staat, een concrete visie en krachtige missie vormen de basis. Het is je kompas om vervolgens alle doelen en activiteiten op af te stemmen. Daarom hebben wij onze aanpak onlangs verrijkt met het Recruitment Canvas.

Recruitment Canvas: een visie recruitment op รฉรฉn A4

In een tweetal live sessies werken we gezamenlijk aan een visie op recruitment als richtingaangever voor de optimalisatie van jouw recruitmentafdeling. Zo combineren we de verfrissende blik van buiten met de aanwezigheid van de belangrijkste interne samenwerkingspartners. Van een doelgerichte aanpak en gezamenlijke start naar draagvlak voor adviezen en projecten.

Ben jij benieuwd naar onze aanpak?

Neem contact met mij op via bertine@foqus-advies.nl of 06 45032004

Dit artikel is geschreven door Bertine Roorda, adviseur

Wil je meer informatie?

Bertine Adviseur