Ga naar de inhoud

Adviseur Wendy Kuijpers

Vanaf mei 2023 werk ik als adviseur bij Foqus Advies. Ik ben trots om deel uit te maken van deze professionele en gedreven club mensen, die zorginstellingen adviseren en ontzorgen. Ik woon op de Utrechtse Heuvelrug waar je heerlijk kunt mountainbiken en van de natuur kunt genieten.

Na mijn opleiding Facility Management en Commerciële Economie, heb ik ervaring opgedaan als intercedent in de uitzendbranche. In 2000 ben ik gaan werken als consultant in de farmacie en thuiszorg. Toen waren mijn interesses al gericht op verandermanagement en projectmatig werken.

Je grenzen verleggen

Vervolgens heb ik projecten opgezet voor opkomende landen, zoals Turkije, Syrië en Cambodja. Het ging om een duurzame manier van ontwikkelingswerk door het opzetten van joint ventures. Door deze intensieve samenwerking tussen verschillende culturen heb ik geleerd om de overeenkomsten te zien tussen mensen en culturen in plaats van de verschillen. Hier is de basis gelegd voor mijn ruimdenkende aanpak en mijn focus op inzet van diversiteit en inclusie. De uitdagingen van een internationale baan in combinatie met een jong gezin liepen op. Daarom koos ik er destijds voor om mijn eigen franchiseformule met een netwerk van gastouderbureaus op te zetten. Na twaalf jaar heb ik afstand gedaan van de formule.

Samenwerken en verbinden

Mijn zorghart ging pas echt kloppen toen mijn vader ineens intensieve zorg nodig had en ik de gezondheidszorg (Care en Cure) voor het eerst van dichtbij leerde kennen. Ik was in de veronderstelling dat de gezondheidszorg saai en stoffig was, niets is minder waar. De laatste jaren was ik als adviseur en projectleider buitenlandse werving actief in de zorg. Ik richtte mij op de aansluiting tussen buitenlandse zorgprofessionals met profielen in de Nederlandse zorgsector. Dit deed ik door onder andere praktijkleerplannen te ontwikkelen en CZO-normen te bespreken.

De overstap naar Foqus Advies geeft me binnen de vijf bouwstenen; Mensen, Processen, Systemen en Techniek, Data, Werving- en Arbeidsmarktcommunicatie meer mogelijkheden om zorginstellingen oplossingen te bieden en mijn ervaring in de zorg te delen.”

Zelf kennis maken met Wendy?

Zij staat je graag te woord en is bereikbaar via: 06-45208373 en per mail wendy@foqus-advies.nl.

Zakelijk profiel op Linkedin