Ga naar de inhoud

HR manager Jennifer Schuurman

“Het geeft mij voldoening om de wereld een stukje mooier te maken. Voor elkaar nu. En voor later, voor mijn kinderen en de generaties daarna.

Mijn loopbaan begon ik ooit op straat, als politieagent in Rotterdam. Vanuit een rechtvaardigheidsgevoel om recht te doen aan goed en het afkeuren van kwaad. In de hoop dat mensen vredelievender door het leven zouden gaan. Tegenwoordig wat ouder en wijzer 😉 zie ik dat goed en kwaad slechts subjectieve betekenisgevingen zijn en dat die altijd van mens tot mens (zullen blijven) verschillen. Ik geloof steeds meer dat alles precies is zoals het moet zijn.

Het persoonlijk interne werk doen, voor resultaat buiten in de samenleving

De vraag is of we de lessen die ons levenspad kruisen zien en oppakken. Zelf ben ik er inmiddels vele aangegaan, ik noem mezelf weleens een personal growth junkie. Met die lessen in mijn rugzak kan ik nog betekenisvoller zijn voor mijn medemens. Ik weet nu ook dat werkelijke verandering van de samenleving begint bij de mate waarin we zelf naar binnen (durven te) keren en verbinden met onszelf. Ik geloof dat de wereld een stukje mooier wordt als we vanuit onze interne kracht, wijsheid en identiteit ons werk doen en relaties aangaan.

Een beetje gekke loopbaan

Met een Atheneum diploma voor een MBO opleiding kiezen. Van het veiligheidsdomein switchen naar organisatie- en leiderschapsontwikkeling. En een goed betaalde baan bij een gemeente inwisselen voor het ondernemerschap. Mijn loopbaan is niet volgens ‘het boekje’, wel een tikkeltje eigenwijs. De afgelopen 18 jaar heb ik diverse rollen vervuld, zoals procesregisseur, adviseur, projectleider, programmamanager, teamcoach en afdelingsmanager. Door de diversiteit aan functies maak ik gemakkelijk verbinding met uiteenlopende doelgroepen. Als bedrijfskundige, design thinker en socioloog weet ik vraagstukken op innovatieve manier en vanuit verschillende perspectieven te belichten.

Groeien en bloeien met Foqus

Met mijn maatschappelijk hart draag ik nu bij aan de ontwikkeling en transformatie van maatschappelijk betrokken organisaties en mensen. Ik geloof dat het succes van de organisatie afhangt van de mensen die er werken. Ik ga ‘aan’ van het stimuleren van persoonlijk leiderschap bij individuen en het benutten van het zelforganiserend vermogen in teams. Dit doe ik zowel binnen Foqus als voor onze klanten.

Ik ben een stevige gesprekspartner en kan gemakkelijk schakelen tussen verschillende niveaus. Ambities vertaal ik naar concrete acties, ik houd het overzicht en stuur coachend bij waar nodig. Ik breng strategische denkkracht mee, houd van creatieve samenwerkingsprocessen en het stimuleren vernieuwing. Met mijn aanstekelijke energie en toegankelijke houding creëer ik vertrouwen en weet ik mensen te motiveren en te prikkelen.

Een inkijkje in mijn privéleven

Ik ben een optimist die van avontuur houdt, altijd mogelijkheden ziet en kansen benut. Ik word blij van backpacken (door Azië), motorrijden, yoga, dansen in de woonkamer, dippen in het koude natuurwater, tennissen, krachttraining, een goede cappuccino, natuurlijke gezondheid en het allerbelangrijkste.. mijn gezin; mijn man Michel, dochter Feylin (2018) en zoon Bodhi (2021). We wonen nog in Barendrecht maar zijn bezig om een plekje meer in de natuur te vinden.”

Zelf kennis maken met Jennifer?

Ze staat je graag te woord, je kunt haar bereiken via: 06-14852469 of mailen jennifer@foqus-advies.nl voor een afspraak.

Zakelijk profiel op Linkedin