Ga naar de inhoud

Zonder foqus geen succes

Ferdinand over zorg consultancy

Exact twee jaar geleden begon ik aan mijn eerste adviesopdracht als zelfstandige. Ik wist eigenlijk niet zo goed waar ik aan begon, behalve dat als ik het niet leuk zou vinden ik altijd nog wel een baan kon zoeken. In die twee jaar is er veel gebeurd. Ik heb ontzettend veel boeiende, inspirerende mensen leren kennen. En ik ben diverse keren keihard op m’n bek gegaan. Gelukkig ben ik ook telkens weer opgestaan en heb ik geleerd hoe het is om organisatieadviseur te zijn. En die rol is niet altijd even makkelijk.

Nu, twee jaar verder, kijk ik, terwijl ik dit blog schrijf, met trots terug. Het waren twee jaar waarin ik niet alleen opdrachtgevers kon helpen met strategische recruitmentvraagstukken, maar ook bezig ben geweest met het bouwen aan een eigen bedrijf. En dat voelde soms net alsof ik een berg beklom. Als je omhoogkeek leek het alsof je de top nog lang niet had bereikt. Keek ik echter om, dan zag ik welke weg ik al had afgelegd. Onwijs gaaf om te zien!

Hoewel de vraag van opdrachtgevers altijd weer anders wordt geformuleerd, is de kern in de wervingsvraagstukken telkens hetzelfde: hoe zorgen we voor een duurzame oplossing als het gaat om de werving van kandidaten? En hoe binden én boeien we deze mensen voor de lange termijn aan onze organisatie?

Het beantwoorden van bovenstaande vraag begint altijd met het stellen van een helder doel. Waar wil je naartoe met de organisatie? En welke invulling geven de mensen die voor jouw organisatie werken aan dat doel? Van daaruit kijk ik naar hoe we dit kunnen vertalen naar concrete doelen op het gebied van werving en selectie.

Kort gezegd, ik zorg voor focus op werving. Zo is ook mijn bedrijf Foqus Advies geboren. En deze week is mijn collega Pauline Thijssen begonnen om mij te helpen aan het bedrijf te bouwen. Samen willen we nog meer organisaties op het gebied van werving, selectie en personeelsmanagement helpen. Door hen met de juiste tools uit te rusten. Dit doen we door grote wervingscampagnes op te zetten samen met onze martketingpartner SendtoDeliver advies te geven op het gebied van arbeidsmarktcommunicatie en wervingsprojecten in goede banen te leiden. Kortom, met ons hoofd en ons hart zorgen we voor Foqus op werving.

De komende tijd zijn we druk bezig om ons merk op te bouwen. Ook voor onze website online is, denken we echter al wel graag met je mee. Benieuwd naar wat we voor jouw organisatie kunnen betekenen? Laten we dan vooral eens een kop koffie of thee met elkaar drinken om te kijken waar jouw Foqus ligt. Meer weten? Laat het mij weten door me een berichtje te sturen of bel me op 06 – 18 95 73 20. Hopelijk tot snel!

[/fusion_text][/fusion_builder_column][/fusion_builder_row][/fusion_builder_container]

Wil je meer informatie?

Ferdinand Oprichter