Ga naar de inhoud

Zorgvacatures plaatsen voor nop: mijn ervaring en tips

Recruiten in tijden van corona. In veel branches gaat het gewoon door. Zeker bij de zorginstellingen. Daarom zijn wij ontzettend blij met de mogelijkheden om gebruik te maken van gratis vacaturepublicaties op LinkedIn en Nationale Vacaturebank. Hebben jullie daar al gebruik van gemaakt?  

 LinkedIn 

Op veel plekken is geadverteerd over het gratis inzetten van tien LinkedIn ‘jobslots tot eind juni. Ik kwam het tegen in artikelen, op mijn Recruiter Lite account en natuurlijk in advertenties op LinkedIn zelf. De gratis jobslots zijn bedoeld voor verschillende branches waaronder de zorg, de supermarkten en goederenbezorging. 

Nationale Vacaturebank 

Iets minder out in the open, maar alsnog niet te missen: de mogelijkheid voor een gratis zorgvacature op de achterkant van een magazine en in een artikel op LinkedIn. Waar het bij LinkedIn om tien publicaties gaat, geeft Nationale Vacaturebank één publicatie voor een korte periode. 

Snel geregeld 

De Nationale Vacaturebank publicaties stonden ontzettend snel online. De handelingen waren eenvoudig. Eén telefoontje met een medewerker en de gratis vacature stond klaar in mijn account om gepost te worden. Met een kwartier was alles geregeld. Snel en effectief. 

 LinkedIn jobslots: andere koek 

Bij de LinkedIn jobslots was het andere koek. Op internet stond het eenvoudig uitgelegd; in de praktijk ging dit echter wat moeizamer. Na een telefoontje werden we in contact gebracht met een productmanager. Hij heeft alles in gang gezet. Na een aantal dagen. Helaas werkte het daarna nog niet. Nadat ik tips kreeg van een collega en deze bij de productmanager heb neergelegd, stonden de jobslots na twee weken eindelijk online. Wat een groot verschil met deze collega. Hij zette ook tien jobslots online en had dit binnen een dag geregeld.   

Tips! 

Dienstverlening blijft maatwerk. Bij iedereen verloopt het anders. Bij de één duurt het een dag bij de andere twee weken. Ben jij recruiter bij een zorginstelling en wil je ook gebruik maken van de gratis vacaturepublicaties? Wellicht heb je wat aan mijn tips: 

  • Kom in contact met een productmanager; 
  • Vraag direct naar het contract voor de gratis jobslots; 
  • Zorg ervoor dat je Recruiter Lite afmeldt om toegang te krijgen tot het vacaturedashboard; 
  • Knal de jobslots online en profiteer van een groot bereik. 

 Wat zijn jouw ervaringen met de gratis jobslots?

Arianne DonkelaarDit artikel is geschreven door Arianne van Donkelaar. Neem gerust eens contact op via: arianne@foqus-advies.nl of 06 48 43 71 86.