Wil jij leidinggeven aan een zorgteam bij een unieke, professionele organisatie gelegen in de schitterende duinen van Zandvoort? Dan is deze functie als Teamleider Zorg bij Nieuw Unicum een baan voor jou. Solliciteer hier!

Waar kom je te werken
Nieuw Unicum biedt multidisciplinaire zorg aan volwassenen met een fysieke en eventueel ook cognitieve beperking. Zij hebben met name veel expertise op het gebied van progressieve MS. Alles en iedereen bij Nieuw Unicum is erop gericht om de bewoner, met diens specifieke ziektebeeld, zo veel mogelijk regie over zijn leven te laten houden en een waardig bestaan te laten leiden. De bewoners staan mede daardoor, ondanks hun vaak complexe beperkingen, nog middenin het leven.

Bij Nieuw Unicum heerst een professionele en bijzonder prettige werksfeer, mede dankzij collega’s die met veel plezier en betrokkenheid hun werk doen. Elk zorgteam bestaat uit 20-25 medewerkers (EVV3, EVV4, verpleegkundigen, verzorgenden, huiskamermedewerkers, huishoudelijk medewerkers) die gespecialiseerde 24-uurszorg bieden aan circa 16 bewoners. Als Teamleider Zorg kom je te werken op één van de 11 afdelingen op de hoofdlocatie in Zandvoort. Daarnaast zijn er 3 zogenaamde buitenlocaties (Haarlem, Zandvoort-Noord en Zandvoort-Centrum).

De teamleider valt direct onder het Hoofd Zorg, deze valt weer onder de manager Zorg, Dienstverlening en MS Expertisecentrum.

Wat ga je als teamleider doen?
Met je team lever je altijd zorg van de beste kwaliteit op zodanige wijze dat de 24-uurs zorg voor de bewoners wordt gerealiseerd overeenkomstig de visie van Nieuw Unicum. Jij bent verantwoordelijk voor het functioneren van de medewerkers van het team en voor optimale zorg en begeleiding van de bewoners.

Alle verstoringen op de zorgafdeling worden door jou opgevangen, je hebt daar oog en feeling voor. Je bent zichtbaar voor je medewerkers, bent niet snel in paniek en durft ad hoc besluiten te nemen. Voor collega’s ben jij de persoon waarbij ze altijd terecht kunnen, maar die hen ook stimuleert om mee te denken. Je springt bij waar nodig (je bent als Teamleider dus ook meewerkend op de afdeling) en bent ook in staat om gedurende de dienst verschillende zorgtaken weer opnieuw met elkaar af te stemmen. Je begeleidt het team waar nodig in hun werkzaamheden, hun professionele ontwikkeling en bij eventuele tegenslagen of ziekte.

Je overlegt met je team wat er die dag moet gebeuren, met je leidinggevende spar je over dingen die spelen bij het team en met andere disciplines op de locatie stem je af om alle zorgleefplannen van de bewoners na te komen. Kortom, jij zorgt dat het zorgproces 24 uur per dag soepel verloopt en het team met plezier kan werken.

Hoe ziet je dag eruit?
Je dag begint met een overdracht met het team. Daarin zet je de lijnen uit voor de dag en bespreek je bijzonderheden, bijvoorbeeld de bewoners waarvan de (medische) situatie is verslechterd en wat dat impliceert voor de zorg voor deze bewoner. Je hebt geconstateerd dat een bepaalde voorbehouden handeling niet uniform wordt uitgevoerd, dit bespreek je met de medewerkers en samen kom je tot een oplossing. Na de overdracht begint het team met de eerste zorgrondes. Jij gaat direct door naar een overleg met je leidinggevende over je team en bespreek je de voortgang van de re-integratie van een teamlid. Na de lunch zit je een multidisciplinair overleg voor. Hierin bespreken EVV’ers samen met de behandelaren verschillende zorgleefplannen. Als je terugkomt op de afdeling heeft één van de zorgmedewerkers een bijscholing, daarom spring jij even bij op de werkvloer. Je sluit de dag af met een overdracht van de dag waarbij je, indien nodig, het verbeterbord bijwerkt. Je weet dat de teamleden van de avond en nachtdienst goed voorbereid aan hun taak kunnen beginnen en dus fiets je met een voldaan gevoel weer naar huis. Of toch nog even via die leuke strandtent voor een welverdiende kop koffie?

Dit ben jij als onze nieuwe teamleider!
Onderstaande vinden wij terug in jouw profiel:

 • Een relevant mbo 4-diploma of hbo-diploma Verpleegkunde.
 • 28 uur per week beschikbaar (32 uur is bespreekbaar) af en toe in avond en weekend.
 • Ruime ervaring in de zorg.
 • Ervaring met het coachen van zorgteams.
 • Kennis van relevante wet- en regelgeving, protocollen, werkwijzen en richtlijnen.
 • Kennis van vakinhoudelijke ontwikkelingen en je onderhoudt deze.
 • Kennis van rooster –en planningstechnieken.
 • Kennis van het digitale zorgdossier en je houdt de ontwikkelingen hierin bij.

Daarnaast zien wij graag dat jij de volgende competenties bezit: samenwerken, overtuigingskracht, organisatiesensitiviteit, coachen, plannen en organiseren.

Wat heeft Nieuw Unicum je te bieden?

 • Enorm veel waardering, zowel van collega’s als cliënten.
 • Een enthousiast team waar je van harte welkom bent.
 • Goede bereikbaarheid op een prachtige locatie aan de rand van de duinen, zowel met eigen vervoer (gratis parkeren op eigen terrein) als met OV. Oplaadpunten voor auto en fiets zijn aanwezig.
 • Alle ruimte voor persoonlijke ontwikkeling en opleidingsmogelijkheden.
 • Een contract voor een jaar, bij goed functioneren wordt dit omgezet naar onbepaalde tijd.
 • Je salaris zal afgestemd worden op je ervaring, conform CAO Gehandicaptenzorg in FWG 50 (max. € 3.624,- bruto per maand op basis van een fulltime werkweek van 36 uur).
 • Een eindejaarsuitkering van 8,33%.

Meer informatie of direct solliciteren?
Deze procedure wordt begeleid door Foqus Advies. Alle sollicitaties en eerste gesprekken lopen via Foqus Advies. Heb je interesse in de functie van Teamleider Zorg dan ontvangen wij graag op uiterlijk 19 juni 2020 je CV en motivatiebrief. Solliciteer hier.

Wil je meer informatie over deze functie neem dan contact op met Leindert Vogel (recruiter), telefoon 06 – 22 41 25 28.

De procedure
De procedure bestaat uit een CV-screening, twee gespreksronden, een referentiecheck, een assessment en een afsluitend arbeidsvoorwaardengesprek.