Vanaf juni 2021 is Gerrit Nauta als adviseur het team van Foqus Advies komen versterken. Daar zijn we heel blij mee! Gerrit stelt zich hieronder even voor:

“De ‘zorg’ is echt mijn ding. Dat bleek al in mijn studiekeuze: ergotherapie. En hoewel ik ergotherapie nog steeds een zeer boeiend vak vind, besloot ik toch dat ik liever aan de organisatie wilde werken in plaats van in de organisatie. Maar liefst wel zo dicht mogelijk bij het primair proces. Vandaar de keuze voor HR en verandermanagement.

ICT en het wervingsproces als rode draad in mijn carrière

Mijn eerste baan was in een academisch ziekenhuis. Precies op het moment dat er pc’s in gebruik werden genomen. ICT boeit mij al vanaf de eerste thuisomputers: nadenken over informatiebehoefte, structureren en genereren. Het zat er al vroeg in. Arbeidsmarkt, veranderprocessen en instroomprojecten vormen een tweede rode draad in mijn carrière. 

Het wervingsproces is bij veel organisaties ingericht op de ene kandidaat voor die ene functie op dat ene moment. Dat werkt heel goed voor unieke vacatures, zoals bijvoorbeeld een directiesecretaris. Het grote nadeel van zo’n selectieproces is alleen het teleurstellend resultaat voor het merendeel van de sollicitanten.

De meeste vacatures zijn echter vacatures die minder uniek zijn. Een niet passende match voor een vacature zou in die situaties geen afwijzing moeten zijn maar juist een bredere kennismaking met de organisatie: ‘waar hebben we kansen voor jou, passend bij jouw inzet, vaardigheden en ambities’.

Tijd en aandacht voor processen voor beter resultaat

Zo’n recruitmentproces vergt tijd en aandacht en veelal ook het aanpassen van HR-processen. Met het verbeteren van instroom en werving is het nog niet af. Een fitte medewerker met een goede fit met de organisatie vergt vaak ook de nodige veranderingen in organisatie en cultuur. Met als ultiem resultaat een betere match, hogere medewerkerstevredenheid en minder verloop. 

Ik wil zorgen voor medewerkers op de goede plek

Nu ik bij Foqus-advies aangesloten ben, kan ik organisaties helpen om HR-processen zo in te richten dat medewerkers op de goede plek terecht komen en ook graag willen blijven. Ik woon met mijn vrouw in Elst, tussen Arnhem en Nijmegen. Mijn kinderen zijn al even de deur uit. Beiden hebben een baan gevonden in de zorgsector.”

Kennismaken met Gerrit Nauta? 

Ik kom graag helpen bij het anders stroomlijnen van de HR-processen. Heb ik uw interesse gewekt? Laten we dan eens verder praten. Ik kom graag naar u toe. Bel voor een afspraak: 06 44 59 07 02 of stuur een e-mail naar gerrit@foqus-advies.nl.

Gerrit Nauta op LinkedIn.