Ga naar de inhoud

Adviseur Joris Setiadi

“Ik werk sinds januari ’23 als adviseur bij Foqus Advies. Ik vind het ontzettend gaaf dat ik hier gelijkgestemden heb gevonden die ook een duurzame impact willen maken in de zorg.   

Ken je dat geurtje als je een zorginstelling, ziekenhuis of bij de tandarts binnenloopt? Het ruikt naar klinisch schoon. De één kan er niet tegen en wordt er zelfs bang van, de ander vindt het vies. Heel raar, maar ik krijg er dus kippenvel van. En dan in positieve zin: ik voel meteen een bepaalde mate van voldoening. Het idee dat je onderdeel bent van een plek waar ze mensen genezen of zorg leveren. Dit bevestigt elke keer weer mijn affiniteit met en passie voor de zorg.  

Gedrevenheid

Als familiemens vind ik het heerlijk om met mijn vrouw en kinderen leuke dingen te ondernemen. Van sporten en spelletjes word ik vrolijk, maar ik ga wel tot het uiterste om te winnen. Nu ik train voor de marathon, word ik uitgedaagd om niet elke training tot het gaatje te gaan. Een leerpunt voor mij is om ook voldoening te voelen als ik niet moe terugkom van een hardloopsessie. Die gedrevenheid en resultaatgerichtheid neem ik ook mee in mijn werk.

Minder tijd voor de zorg voor patiënten

Het zal niemand ontgaan dat de zorg aan het veranderen is. Het wordt duurder, de werkdruk is enorm gestegen, er is minder personeel ten opzichte van het aantal zorgbehoevenden en de kwaliteitseisen waaraan zorginstellingen moeten voldoen worden zwaarder. Met als gevolg dat de tijd die besteed kan worden aan daadwerkelijke zorg voor patiënten daalt. Sterker nog, hierdoor kunnen per saldo minder mensen geholpen worden en lopen wachtlijsten tot het ontoelaatbare op. 

Organisaties een spiegel voor houden

In mijn rol als adviseur durf ik organisaties een spiegel voor te houden en de discussie aan te gaan. Helemaal als het gaat om patronen doorbreken, het implementeren van duurzame oplossingen en innovatie. Ik ben ervan overtuigd dat deze ingrediënten noodzakelijk zijn om er voor te zorgen dat een zorgverlener weer meer tijd krijgt om te doen waar hij goed in is: zorgen voor de patiënt.”

Zelf kennis maken met Joris?

Hij staat je graag te woord en is bereikbaar via: 06-27321381 en per mail joris@foqus-advies.nl.

Zakelijk profiel op Linkedin