Ga naar de inhoud

Ferdinand Vroon en het waarom van Foqus Advies

Als kind speelde ik vaak met lego. Nou ja, spelen, eigenlijk bouwde ik alleen maar. Ik vond het leuk om van alles en nog wat in elkaar te zetten. Hoe groter en ingewikkelder, hoe beter. En als het af was, begon ik direct daarna aan iets nieuws. Het ‘er daadwerkelijk iets mee doen’ liet ik aan anderen over.  

Dat is precies ook wat ik nu doe. Ik vind het leuk om samen met anderen te bouwen aan organisaties. Daarbij kijk ik constant hoe dingen beter en efficiënter ingericht kunnen worden. Altijd met een duidelijk doel voor ogen: het verbeteren van de uiteindelijke dienstverlening. 

Als boekhandelaarszoon ben ik opgegroeid met passie voor het ondernemen. Daarnaast is mijn belangrijkste drijfveer om dingen constant beter (lees: efficiënter) te maken en help ik graag mensen. Dit is wat mij betreft waar het ondernemerschap en het werken voor zorginstellingen samenkomen. 

‘Ik heb veel zorginstellingen van binnen gezien’

Vrijwel mijn hele leven ben ik betrokken geweest bij de zorg voor een naaste uit ons gezin. Dit maakt dat ik veel zorginstellingen van binnen heb gezien. Wat ik daar aantref is tweeledig: enerzijds zijn het warme organisaties, met niets meer dan de uiterste wil om de juiste zorg te leveren voor cliënt of patiënt. Letterlijk alles wordt uit de kast getrokken om mensen te helpen, te verzorgen of, indien nodig, iemands leven te redden. Anderzijds staan veel zorginstellingen niet bekend om hun snelle besluitvorming. Vaak zijn deze organisaties stroperig en bureaucratisch ingericht. Maar dat maakt het nou precies zo leuk om voor ze te werken! Juist omdat er nog zoveel te verbeteren valt en met zo’n mooi doel: de zorg steeds een beetje beter maken. 

Foqus Advies is dan ook waar mijn passie voor het ondernemerschap, het behalen van resultaten, maar ook voor het daadwerkelijk helpen van anderen samensmelten. Ik vind het prachtig om te zien dat ik samen met mijn collega’s een bijdrage mag leveren aan een betere zorg. Iedere dag opnieuw, want alleen zo worden we sterker. Zorg, voor elkaar! 

Wat doet Foqus Advies? 

Foqus Advies helpt maatschappelijke organisaties sterker te worden. Wij willen ervoor zorgen dat meneer Janssen gedoucht kan worden of mevrouw de Vries kan herstellen van haar heupoperatie. Hoe we dat doen? We helpen organisaties op projectmatige wijze veranderingen door te voeren die hen efficiënter laten werken. We verbeteren hr– en recruitmentafdelingen en geven organisaties alle handvatten om het beter te doen. Hoe dit er in de praktijk uitziet? We zetten wervingstrajecten op voor cliënten, bouwen recruitmentafdelingen op en helpen om systemen en processen op elkaar te laten aansluiten. 

Benieuwd wat Foqus Advies voor jouw organisatie kan betekenen? Neem contact met ons op via 085-0027531 of info@foqus-advies.nl.